2016年5月15日日曜日

Backpacker ke Kota Kinabalu, Sabah

Selepas menjalankan tugasan rasmi kerjaku, 

seterusnya melanjutkan perjalanan dan terus bercuti ke Negeri Jiran iaitu Kota Kinabalu, Negeri Sabah. Dari Bahagian Limbang mengambil mode pengangkutan iaitu Bas Express Jesselton, Negara Brunei Darussalam.

Penginapan di Kota Kinabalu Sabah adalah menginap di A & J Budget Hotel iaitu berhadapan dengan Pasar Philipines. Tujuan ke sini hanyalah untuk berehat dan bukan berkehendakkan tidur yang enåk haha... jadi aku bersama sepupu rakan karib ku memilih untuk tidur di hotel budget ini.

Keesokkan haring berpeluang untuk mengambil pakej ke Pulau ( 2 Kepulauan - Manukan dan Sapi  RM 80 harga termasuk Jaket dan alatan snokeling ).

Keindahan Ciptaan Yang Maha Esa dapat ku lihat.

Perbezaan di antara Kepulauan Manukan dan Pulau Sapi adalah ;

a. Pulau Manukan ( Air nya biru )

b. Pulau Sapi ( Air nya putih )
Saranan aku jika ke Kota Kinabalu, Sabah jangan lupa merasai keenakkan masakan Seafood di Sepanjang Pasar Philippines maupun jalan menuju ke Replica Ikan Todak. Masakan dan kenikmatan rasa yang enak semestinya hidangan yang fresh semestinya harga berpatutan.

Ok...Jumpa lagi di coretan yang akan datang!!!
0 件のコメント:

コメントを投稿

Featured post

JAPAN ZOO TO EXHIBIT ENDANGERED KOMODO DRAGON - NAGOYA JAPAN

JAPAN ZOO TO EXHIBIT ENDANGERED KOMODO DRAGON - NAGOYA JAPAN   @Jackie San NAGOYA A Komodo dragon, the world's largest lizard and an end...